Kizárhatják a Craiovai Universitateát

Kizárhatják a Craiovai Universitateát

Bombaként robbant kedden délelőtt a
hír, miszerint kizárhatják a Craiovai
Universitatea együttesét a
labdarúgó I. ligából.
Erről Viorel Duru, a Román
Labdarúgó-szövetség
játékengedélyeket
elbíráló bizottságának
igazgatója nyilatkozott a NewsIn
hírügynökségnek.

A vezető szerint, a craiovaiak által a 2009/10-es labdarúgóidényre benyújtott játékengedélyilicenszkérelem nem felel meg a követelményeknek, ezért az ”U” a Bukaresti Sportul Studenţesc sorsára juthat. Mint emlékezetes, a bukaresti alakulatot annak a 2005/06-os szezonnak végén száműzték az első osztályból, amely során 56 ponttal a negyedik helyen végzett.

Duru elmondta, hogy ők az érvényben lévő szabályoknak megfelelően adják ki a licenszet, s nem aszerint, hogy egy csapatnak, esetünkben a CraiovaiUniversitateanak milyen sikeres múltja van. „A 2005/06-os idényben a Petrozsényi Jiul megapta a játékengedélyt annak ellenére, hogy az szabályellenes volt. Meg is kaptuk érte a megfelelő büntetést a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (UEFA)…” – érvelt Duru.

A kizárással kapcsolatban Duru egy kiskaput is talált a craiovai vezetők számára, mondván: „ha egy csapat nem kap licenszet, az nem jelenti azt, hogy ki is zárják az adott bajnokságból. A román labdarúgás szabálykönyve hasonló esetre utalva leszögezi: a helyet fenntarthatják az adott csapatnak, addig, amíg a licenszet meg nem szerzi…”

Az üggyel kapcsolatban Adrian Mititelu röviden csak annyit reagált: „nem kell idegeskedni, semmi probléma nem lesz…”