Kivetített versek a falakon

Absztrakt képek, számítógépes animációk díszítették szombat este a miskolci Avas szálló homlokzatát. A vetítést a Magyar Kultúra Napja alkalmából, az Ady Művelődési Ház felkérésére rendezte a Térkép Egyesület, de a rendezvénnyel a szálló sorsára is szerették volna felhívni a figyelmet.

Az egyesületnek az Eötvös József Szakközépiskola és a Gábor Áron Szakközépiskola diákjai is segítettek az ötletek megvalósításában. Így három diavetítőn, projektoros kivetítőn négy órán keresztül, zenei aláfestéssel tartott a műsor.

A programban a rakéta csoport is szerepelt – tudtuk meg Kovács Márktól, a Térkép Egyesület alapító tagjától. – Ők fiatal iparművészek, akik saját munkáikból válogattak képeket, valamint videó animációt készítettek. Voltak igazi érdekességek is a képek között, ezek közül Kovács Márk kiemelte azokat a diákat, amelyek folyadékkal készültek, és így adták ki az absztrakt formákat.

Mivel a vetítést a kultúra napja alkalmából rendezték, így a versek sem maradhattak el. Az Erőmű Egyesületnek köszönhetően költők képei, versrészletei vetítőttek a szálló falára.

A vetítés másik aprópója az volt, hogy az egyesület felhívja a figyelmet a régóta elhanygaolt Avas szálló sorsára. Kovács Márk azt is elmondta, hogy a nyáron, két hónapra öt egyesület birtokba veheti a szálló udvarát és a Fehér termet, ahol kultúrális rendezvényekkel várják majd a közönséget.

NSzR