megható pillanatok

2020.12.09. 21:45

Szívszorító! Két hét után ölelhette magához beteg férjét a 40 éve szerelmes asszony

A különleges környezetben Szilágyi Péter végre megérinthette feleségét.

Forrás: © Facebook / Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

Egészen egyedi és különleges lehetőséggel segíti a betegeket és a hozzátartozókat a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet. Létrehoztak egy olyan „betegsimogató szobát”, ahol a korlátozások és a látogatási tilalom ellenére is tudnak találkozni a kórházban fekvő szívbetegek és szeretteik.

A steril szobából eddig csak olyan képeket láthattunk, ahol a nővérek-orvosok mutatják meg, hogyan is képzelik az üvegfalú helyiség működését – írja a Bors.

Majd december 6-án a Mikulás is ellátogatott egy hatéves Down-szindrómás kislányhoz a Szívünk kamráján keresztül.

Az azonban, hogy valójában mekkora jelentősége is van ennek a szobának, csak akkor derült ki igazából, amikor megláttuk a szívbeteg férjről és szerelmes feleségéről készült képeket. A bácsi két hete fekszik az intézményben, mert szívműtéten esett át.

Fotó: © Facebook / Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

Negyven év házasság után feleségével most fordult elő először, hogy ilyen hosszú időn keresztül nem látták egymást, és úgy hitték, erre december 24-ig nem is kerülhet sor.

Fotó: © Facebook / Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

Valószínűleg akkor engedik majd haza a bácsit. A speciális beteglátogató szobában azonban végre találkozhattak, Szilágyi Péter tegnap a Szívünk kamrájában meg is érinthette a felesége kezét, sőt meg is csókolta.

Fotó: © Facebook / Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában