Kivégzik a sorozatgyilkos indonéz "feketemágust"

Nemsokára kivégzőosztag elé állítják Indonéziában azt a férfit, aki 42 nőt gyilkolt meg, hogy növelje varázserejét – jelentette be csütörtökön egy indonéz ügyész. A férfit még 1998-ban ítélték halálra a gyilkosságok miatt, és kegyelmi kérvényét nemrég utasította el az indonéz államfő.

“A kegyelmi kérvény elnöki elutasítása után a kivégzés végrehajtása mellett döntöttünk” – közölte Abdul Hakim Ritonga ügyész az AFP francia hírügynökséggel. Az ügyész nem árulta el az ítélet végrehajtásának pontos dátumát, csak annyit mondott, hogy nemsokára kivégzik a férfit, és a helyi hatóságokat már utasították az előkészületek megtételérre.

Ahmad Szuradzsit 1998-ban ítélték halálra, miután a rendőrség megtalálta a meggyilkolt nők holttestét egy cukornádültetvényen elásva. Szuradzsi a rendőrségnek bevallotta, hogy a legtöbb nőt megfojtotta, majd a nyálukat itta, hogy így növelje varázserejét. A nők azért mentek a magát sámánnak nevező férfihez, hogy természetfeletti segítséget kérjenek tőle. A rendőrség szerint a férfi rávette áldozatait, hogy hagyják magukat meztelenül nyakig a földbe temetni, majd megfojtotta őket. Szuradzsi azt állította, hogy a gyilkosságokra az apja utasította egy álmában: hetven nőt kellett volna megölnie egy fekete varázsszertartás részeként.

Szuradzsi ügyvédje védencét ártatlannak mondta, és szerinte csak a rendőrségi kínzás után tette vallomását. Az ügyvéd azzal érvelt, hogy ha védence tényleg feketemágus lenne, akkor a rendőrség nem tudta volna megsebesíteni a kihallgatás alatt, márpedig Szuradzsi testét sebhelyek borították.