ERDON Helyi hírek

2019.08.20. 14:35

Biostandard laboratóriumok – ingyenes vizsgálati csomag azok számára, akik a D3 vitaminszintjük monitorizálását választják

Ingyenes vizsgálati csomag áll azok rendelkezésére 89 lej értékben, akik szeretnék monitorizálni a D3 vitamin szintjét szervezetükben.

Ingyenes vizsgálati csomag áll azok rendelkezésére 89 lej értékben, akik szeretnék monitorizálni a D3 vitamin szintjét szervezetükben.A D-vitaminnak lényeges szerepe van a szervezet egészsége érdekében. Ennek ellenére a D-vitamin hiánya igen gyakori. Az orvosok gyakran találkoznak ezzel a problémával, de nem azért, mert a D-vitamin drága lenne, és a lakosság nem engedhetné meg magának. A problémák túlnyomórészt amiatt keletkeznek, hogy nem a megfelelő módon van szedve. A D-vitamin helyes és hosszú távú szedésének fontos szerepe van a csontozat megfelelő fejlődésében.

A bihariak, és nemcsak, segítségére vannak a Biostandard laboratóriumok. Így azok, akik monitorizálni szeretnék a D3 vitaminszintjüket, ingyenes vizsgálati csomagban részesülhetnek 89 lej értékben.

A Biostandard laboratórium nyilvántartása szerint 2017-ben a 25OH-D3 vitamin adagolása 1427 páciens esetében valósult meg. Közülük 88% esetében a 25OH-D3 vitamin szintjének elégtelenségét állapították meg.

Megfelelő adagolás

A D3 vitamin adagolásának analízise sok országban rutinvizsgálatnak számít. Ennek ellenére Romániában nagyon kevés olyan személy van, aki elvégzi ezt.

A vitaminnak más szerepei is vannak amellett, mint ami a lakosság körében ismert: a csontrendszer megfelelő fejlődése. A D-vitamin erősíti az immunrendszert és befolyásolhatja a pszichés állapotot is, a nem megfelelő D3 vitaminszint lehet az egyik oka a depressziónak.

A D3 vitamin hiánya növelheti a csontritkulás, a vastagbélrák, a prosztata, a mell- és petefészek daganatok, a Non-Hodgkin limfómák kockázatának kialakulását, de magas vérnyomás, a fertőzések iránti fogékonyság, cukorbetegség okozója is lehet.

Napozás a megfelelő módon

A D-vitamin az élelmiszerek, vagy pedig a bőrünk útján kerül be a szervezetünkbe, a napon való tartózkodással. Hiánya főleg azoknál tapasztalható, akik: olyan helyen élnek, ahol kevés a napsütés, vagy pedig akik túlnyomórészt zárt helyen tartózkodnak, különösen napközben.

A megfelelő D-vitamin szint érdekében közvetlenül a bőrt kell érje a nap. Nem elég csupán a mindennapos szabadban való tartózkodás. Nagyon fontos az, hogy a napsugarak által ért bőrfelület jelentős legyen.

Tünetek

A D-vitaminnak széles körű és hosszú távú a hatása: 3000 gén tevékenységében, a csontrendszer működésében van szerepe. Jelentős hatása van ugyanakkor az immun- és az izomrendszer működésében. A tanulmányok szerint a D-vitamin hiánya növeli a fertőzések veszélyét, az izomfájdalmat, inzulin-rezisztenciát, I. fokú cukorbetegséget, magas vérnyomást, szívbénulást, depressziót, skizofréniát, sclerosis multiplexet, nephrosis szindrómát, és különböző típusú rákbetegségeket okozhat.

Káros hatásai lehetnek azonban a túl sok vitaminbevitelnek is: szívritmuszavar, vesekő, étvágytalanság, hányinger, hányás, hasmenés okozója lehet.

Épp ezért különösen fontos a D3 vitamin adagolásának megvalósítása.

A Biostandardnak vannak laboratóriumai Nagyváradon, Belényesben és Nagybányán is. Bővebb információk a www.biostandard.ro oldalon.

(Fizetett hirdetés: H258224)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!