ERDON Helyi hírek

2011.06.03. 18:43

Dupla kitüntetés

<p>Szatmár megye - A Magyarok Világszövetségének Oktatási Bizottsága minden évben odaítéli a szervezet tanulmányi kitüntetését, ezt olyan érettségi előtt álló diákok kaphatják meg, akik kitűnő tanulmányi eredményeik mellett közösségi életre való hajlamot, megtartó erejű magyarságtudatot, különböző kiemelkedő kulturális-művészeti eredményeket tudnak felmutatni.</p>

 

A felhívás szerint a kitüntetést iskolánként és évfolyamonként egyetlen végzős diák kaphatja meg, ennek ellenére az idén a Nagykárolyi Elméleti Líceumból figyelemre méltó tevékenységük miatt ketten is részesülhettek benne: Enyedi Anna Regina és Komlódi Kinga Mária. A lányok átlagon felüli eredményekkel büszkélkedhetnek mind a humán-, mind a reáltantárgyak területén. Mindketten rendszeres résztvevői voltak például a magyar nyelvi és irodalmi tantárgyverseny országos szakaszának, Komlódi Kinga Mária harmadik díjat, Enyedi Anna Regina pedig különdíjat is kapott. De számtalan országos és országok közötti versenyen részt vettek, ezekről díjakat is hoztak, a legkülönfélébb tantárgyak skáláját felölelve. Emellett mindketten tagjai a Rekettye Néptánccsoportnak és a Mátka Népdalkörnek, szervező tevékenységet folytatnak a város kulturális eseményein, hangszeren játszanak, önkéntes munkát végeznek. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!