Kiszűrik a spekulánsokat

Egy nemrégiben megjelent mezőgazdasági minisztériumi rendelet értelmében országos adtbázis készül azokról a friss zölséget és gyümölcsöt forgalmazó cégekről, amelyek ideiglenes lakhellyel rendelkeznek Romániában.

Az adatbázisban ezekről a cégekről minden fontos információ hozzáférhető lesz. Az országos regiszterbe nem kerülnek be a hazai őstermelők, akik helyi piacokon értékesítik a terméket, vagy akik raktározó és tartósító cégeknek adják el a zöldséget, gyümölcsöt. A magánszemélyek vagy jogi személyek, akik e termékekkis volumenű forgalmazásával fagy szállításával foglalkoznak, szintén nem kerülnek be az adatbázisba. A jogalakotó szándéka szinte egyérteműnek tűnik: a nagybani felvásárlók kartellba tömörülését, a spekulánsok ármanimpuláló szándékát kívánja a tárca ily módon megakadályozni.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .