Kiss Sándor marad az elnök

Kiss Sándor marad az elnök
Nagyvárad- Szombaton az Ady Kulturális Központban tisztújító küldöttgyűlést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete. Az egyetlen jelölt az elnöki tisztségre Kiss Sándor volt, újraválasztották.

 

Meghívottként jelen voltak és felszólaltak a román pártok képviselői is: Cornel Popa (PNL), Florica Chipea (PSD), Gavrilă Ghilea (PDL), Traian Bodea (PC), Vasile Petruţ (PPDD) és Mihaela Jarca (UDSCR). Ugyanakkor szót kapott Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke is. Programbeszédében a régi-új elnök Kiss Sándor megjegyezte: ugyanolyan marad, amilyennek eddig is ismerték őt, új elemként pedig azt emelte ki, hogy a régióátszervezés kérdésében pragmatikus viselkedést tanúsít, és a magyar közösségi érdekek szem előtt tartása mellett sokkal nagyobb hangsúlyt fog fektetni az egyéni érdekekre, ami számára azt jelenti, hogy az RMDSZ minden embernek az ügyét fel kell vállalja valamennyi területen, hiszen minden magyar ember sorsa fontos. Hozzátette: a kidolgozandó terv a Tulipán-szív nevet kapja.

A régi-új elnök egyébként a leadott 222 szavazat közül 219 igen, 2 nem és 1 érvénytelen voksot kapott. A választmány 45 választott tagjára 144 érvényes és 78 érvénytelen szavazat érkezett. A május 25-i kongresszuson a Bihar megyei RMDSZ-t képviselő, nem korporatív tag küldöttekre pedig 172 érvényes és 52 érvénytelen voksot adtak le. Ugyanakkor a küldöttgyűlésen az is kiderült, hogy A Kezdet díjat az idén Sztankovics Gyula helyközcsatári RMDSZ-tag kapta, A Húség-díjban pedig Nagy Magda dél-rogériuszi választmányi tag, Gavrucza Tibor székelyhídi ny. református lelkipásztor és Bődi Kálmán nagyszalontai nyugalmazott fizikatanár részesült.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,