Kisorsolták az első számlalottót

Kisorsolták az első számlalottót
Az ortodox húsvéthétfőn a Román Lottótársaság tévéstúdiójában tartották a pénzügyminisztérium és az adóhatóság (ANAF) által szervezett úgynevezett számlalottó első sorsolását.

Azok a személyek nyertek, s osztozhatnak az 1 millió lejes nyereményalapon, akik február 7-én 6,00 lej és 6,99 lej közötti értékben vásároltak, s megőrizték az ezt bizonyító kasszablokkot, mellyel 30 napon belül (vagyis május 13-ig) az ANAF területi kirendeltségénél jelentkezhetnek, illetve magukkal kell vigyék a személyi igazolványuk másolatát is. A nyereményükhöz 3 hónapon belül juthatnak hozzá.
A sorsolás három szakaszban zajlott, egy illetékes bizottság jelenlétében. Először kihúzták a blokk kibocsátásának hónapját (2), majd ennek napját (7), végül pedig azt a három golyót, melyek a számla értékét jelezték (0,0,6).
A nyereményjátékon előzetes regisztráció nélkül mindazok részt vettek, akik február 2. és március 28. között vásároltak, és megőrizték a kasszablokkot. A húzás eredménye harminc napig lesz látható a pénzügyminisztérium, az adóhivatal és a Román Lottótársaság honlapján. Amennyiben nem lenne nyertes, akkor a nyereményalap halmozódik, csakúgy, mint a lottóhúzás esetén. Kasszablokk-lottót ezentúl minden hónap 15-e utáni első vasárnapon, és alkalmanként ünnepekkor szerveznek.