Kislányt szült a férfivé átműtött nő

Kislányt szült a férfivé átműtött nő
Megszülte gyermekét az amerikai, nőből férfivá átoperált transzszexuális, Thomas Beatie. A BBC információi szerint a 34 éves Beatie vasárnap hozta világra kislányát az Oregon állambeli Bend város kórházában.

Amerikai híradások szerint az anya, Beatie úr és lánya egyaránt jól vannak, egészségesek. Beatie-nek egyébként felesége is van, aki 11 évvel idősebb nála.

Thomas Beatie nőnek született, majd férfivá operálták. A törvény szerint jelenleg férfi -az első a világon, aki állapotos lett. Ami azért történhetett meg, mert amikor Beatie-t átoperálták, akaratának megfelelően csupán a melleit távolították el -meghagyták viszont a többi női nemi szervét. Ezután tesztoszteronnal, vagyis férfi hormonnal kezelték. Az orvosok szerint ez éppen elég volt ahhoz, hogy mesterséges megtermékenyítéssel, egy spermadonortól teherbe essen.

“Úgy érzem, nem egy nő, vagy egy férfi vágya, hogy gyereke legyen, hanem az emberé. Én is ember vagyok, és jogom vagy ahhoz, hogy biológiai gyermekem legyen” – mondta Beatie korábban az Egyesült Államokban népszerű tévésnek, Oprah Winfrey-nek, akinek egyúttal 1 millió dollárért, azaz átszámítva csaknem 150 millió forintért eladta terhessége történetét.