Kiskereki tűzoltóautót kapott

Kiskereki tűzoltóautót kapott
Bihar megye – Már több alkalommal megírtuk, hogy Kiskereki község önkéntes tűzoltóalakulatának felszereléséhez segítséget kért. Nemrégiben jeletős támogatást kaptak Komáromból.

Kiskereki község vezetői a világhálón közzétett felhívásban próbáltak támogatókat találni önkéntes tűzoltóegységük felszerelésének felújításához. Öteltüket siker koronázta, kapcsolatba lépett velük a komáromi tűzoltóegység, mely ott már használaton kívüli holmikat ígért nekik. A szavakat tett követte: nemrégiben Kiskerekiben járt – viszonozva az érmellékiek korábbi látogatását – Simon István tűzoltó alezredes, parancsnok egy hatfős küldöttség élén, és nem érkeztek üres kézzel.

Egymásnak segítség

Ács (kisváros Komárom–Esztergom megyében) önkéntes tűzoltó egyesülete egy Zuk típusú gépjárművet ajánlott fel, melyet a komáromiak felújítottak, és elláttak annyi felszereléssel (egyebek mellett fecskendőkkel, létrákkal, védőruhákkal, stb.), hogy felsorolni nincs is itt hely. A vendégeket Nyiri Sándor polgármester vezetésével a kiskereki elöljárók fogadták, és mintegy szerény viszonzásul, vendégül látták őket terített asztal mellett. Akár a kiskerekiek és a komáromiak együttműködésére is érvényesnek nevezhetjük utóbbiak hitvallását, mely csapatzászlójukon olvasható: „Istennek dicsőség, egymásnak segítség!”