Kiskarácsony, Nagykarácsony

Kiskarácsony, Nagykarácsony
Nagyvárad – A kolozsvári, zeneszakos egyetemistákból álló Quarto d’Oro együttes előadásával kezdődött el a Posticumban megszervezett vasárnapi karácsonyi ünnepség.

Joseph Bodin de Boismortier barokk zeneszerző szvitjét Henry Purcell Esti ima című műve követte, majd Georg Philipp Telemann d-moll szonátáját adták elő. Kővári Arany furulyán, Gebe-Fügi Renáta hegedűn, Csata István viola di gambán, Miriam Marinescu csembalón közreműködött. Később a Posticum dísztermében összegyűlt gyerekek és felnőttek együtt is énekelhettek az együttes tagjaival, ugyanis a fiatalok kiosztották a dalok szövegét és kottáját – így hangzott el a Csordapásztorok, valamint az Aranyszárnyú angyal száll a földre le című ének, mely utóbbinak a szövegét Kerényi György írta.
Wagner Andrea programvezető Dr. Bagdy Emőke szavaival köszöntötte az egybegyűlteket: a karácsonyi ajándékban szimbolikusan benne van egy darabja a szeretetünknek, a lényünknek. A karácsonyi ajándék valami olyannak az odaadása magunkból, ami nekünk kedves és fontos. Ami hozzánk tartozik, azt átadjuk, és ezzel mintegy átadunk magunkból is egy darabot – hangzott el.
Miközben kicsik és nagyok együtt díszítették a fenyőt, karácsonyi dalokat énekeltek. A hangulatot bensőségessé varázsolta a forró csokoládé és a forralt bor, majd miután készen lett a fenyő, a résztvevő gyerekek bemutatták, milyen szépen tudnak énekelni, hangszeren játszani, verset mondani.

Címkék: ,