Kisiklott egy vonat három kocsija Hunyad megyében, egy ember megsérült

Kisiklott egy vonat három kocsija Hunyad megyében, egy ember megsérült
Kisiklott a Hunyad megyei Bajesd (Băieşti) település közelében egy vasúti szerelvény három vagonja. Egy személy megsérült.


Lucian Şova szállításügyi miniszter felszólította a Román Vasúti Nyomozó Ügynökséget (AGIFER), hogy mielőbb vizsgálja ki a vasárnapi baleset okait – közölte a szaktárca.

A baleset a Hunyad megyei Bajesdnél történt. A minisztérium honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Bukarest és Arad között közlekedő IR 1821-es számú, hat kocsiból álló szerelvény három vagonja siklott ki. A vonaton körülbelül 140 személy utazott, közülük hatvanan a kisiklott kocsikban ültek. Egyetlen személy sérült meg, az első vizsgálatok alapján kéztörést szenvedett. A sérültet kórházba szállították.

Lucian Şova az eset kapcsán ismét a romániai vasútházlózat felújítását sürgette. ‘Évente 320 kilométernyi vasúti sín megy tönkre, és csak 16 kilométernyit újítanak fel, mert csak ennyire telik a vállalatnak a költségvetési keretből ‘ – tájékoztat a szállításügyi miniszter, leszögezve, hogy ‘minden civilizált ország befektet a vasúti szállításba’.

www.agerpres.ro