Kísérletező zenészek és énekesek próbahétvégéje

Kísérletező zenészek és énekesek próbahétvégéje
Bihar megye – A tavaly alakult Kavalkád, Erdély egyik legifjabb kísérletező kórusformációja január 14. és 16. közötti „próbahétvégéjét” Érmihályfalván tartotta. A csoport első koncertjére készül.

Az együttes olyan fiatal zenészekből, illetve gyakorlott kórusénekesekből  áll, akik úgy gondolják, a hagyományos kóruséneklésen túl léteznek még hangzások, előadásmódok, melyek érdeklődésre tarthatnak számot a közönség körében. A Kavalkád  hagyományos kórusműveket csak ritkán énekel, legtöbbször teljesen sajátos eszközeikkel a tagok maguk dolgoznak fel dallamokat. Előadásmódjukban –mely próbáról próbára formálódik, csiszolódik – fontos szerepet játszik az improvizáció, valamint a térbeli hangzás és játék.

 

Köszönet a vendéglátóknak

 

A Partium legkülönbözőbb vidékeiről származó tagok csak havonta egyszer, akkor azonban egy teljes hétvégére  találkoznak. A próbahétvégék helyszínéül mindig más város szolgál: Kolozsvár, Zilah  és Nagykároly  után ezúttal Érmihályfalvára  érkeztek, alulírott szervezésében. Mivel az együttes igen új, támogatóik még nincsenek, így minden költségüket maguk az énekesek fedezik (utazást, szállást, étkezést). Ezért is hálásak az érmihályfalvi Aegis Ephebum Egyesületnek, amiért rendelkezésükre bocsátotta a Futrinka Játszóházat, ahol kiváló körülmények között próbálhattak és nagyon jól érezték magukat. Köszönet illeti a Zelk Zoltán Általános Iskola  vezetőségét, Szilágyi István Jackson–t a próbán készített felvételekért, Erdei Róbertet, a finom ebédért.

 

Koncertre készülnek

 

A Kavalkád első koncertjére készül. A műsor címe Indulj el egy úton… lesz, és egy órás földkörüli útra vezeti majd a hallgatóságot, bemutatva a világ tájainak jellegzetes zenéjét a Baltikumon, Afrikán, Óceánián és Amerikán át egészen a Távol–Keletig. Az együttes bízik abban, hogy az év folyamán az érmihályfalvaiaknak is bemutathatja műsorát, ezzel is megköszönve a szíves vendéglátást a városban.

  

Darabont Aliz zenetanárnő

Címkék: , ,