Kisebb fizetés, nagyobb foci?

Akt.:
Lukács Raymond (fehér mezben) hajlandó a szerződés meghosszabbítására, öccsével egyetemben Nagyváradon folytatja pályafutását
Lukács Raymond (fehér mezben) hajlandó a szerződés meghosszabbítására, öccsével egyetemben Nagyváradon folytatja pályafutását
Kevesebb fizetésért is szerződést hosszabbít a Nagyváradi Bihar FC másodosztályú labdarúgó együttesével Lukács Raymond, árulta el a játékos telefonbeszélgetésünk alkalmával.

Dorin Mihuţ és Alexandru Sorian után, a Nagyváradi Bihar FC másodosztályú labdarúgócsapat egy másik vezér egyénisége, Lukács Raymond is beleegyezett fizetésének „csonkításába”, így a tegnapi nap folyamán, legkésőbb ma szerződést hosszabbít(ott) a klubbal. A klub új elnöke, Viorel Gheorghe Nemeş egyenként ült tárgyalóasztalhoz a játékosokkal és a trénereikkel, s meglepő módon többségük hajlandó volt aláírni az új kontraktust, annak ellenére, hogy a következő idényben kevesebbet keresnek majd, mint eddig bármikor. Az elnök szerint a kapus Cătălin Smaranda is hajlik a szerződés meghosszabbítására, így apránként kialakul a Bihar FC II. Ligás együttese, amely a hírek szerint a hét végén elkezdheti az edzőtáborozást, igaz, egyelőre csak helyi szinten.

Esély a folytatásra

„Azoknak a labdarúgóknak, akiknek érvényben lévő szerződésük van a klubbal, viszont igazolatlanul hiányoztak az elmúlt két hétben az edzésekről, súlyos büntetéseket helyeztünk kilátásba, de azok sem mentesülnek a megrovás alól, akiknek lejárt a kontraktusa, viszont nem válaszoltak a megkeresésünkre” – nyilatkozta lapunknak a klubelnök. Egyébként jelenleg igazoltan hiányzik a tréningekről két váradi ifjúsági tehetség, A. Luduşan és V. Petricău, akik az ifjúsági válogatottal készülnek.

„Persze, hogy kellemetlenül érintett fizetéseink csökkentése, de nekünk trénereknek a bajban is ott kell lennünk a csapat mellett, erre tettünk esküt, tehát folytatjuk, s reménykedünk abban, hogy a gondok ellenére a másodosztályú szinthez viszonyított ütőképes együttest sikerül kialakítanunk” – mondta Alexandru Pelici vezetőedző.

Szántó Á. Zoltán