Kis sztárcsapattal játszik a Szatmárnémeti VSK

Kis sztárcsapattal játszik a Szatmárnémeti VSK
Pénteken 17 órától, a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében rendezik a Szatmárnémeti VSK – Resicabányai UCM férfi kézilabda nemzeti ligás mérkőzést. Iaşi–i bírópáros vezeti a meccset.

Európa egyetlen olyan férfi kézilabdacsapata játszik péntek délután Szatmárnémetiben, amely háromszor tudta elhódítani a rangsorban harmadik legfontosabb kontinentális trófeát, a Challenge Kupát: a 2007–es, 2008–as és 2009–es győztes Resicabányai UCM 17 órától játszik a Szatmárnémeti Városi Sportklub együttesével. A Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége a hasonló kaliberű csapatok ellen szokta „felszívni” magát. A Steaua csak bírói segítséggel tudott győzni Szatmáron, de a Pandurii Tg. Jiu is a sípmesterek ténykedésének köszönhetik, hogy egy pontot raboltak a VSK otthonában. Még az első, krassó-szörényi találkozón is remekül kezdtek a szatmári fiúk, ugyanis az első félidő után két góllal vezetett a VSK. Igaz, a végére tizenegy gólos UCM–siker született. Remélhetően nem lesz ez másként a mai találkozón sem, és egy jó iramú mérkőzést láthatnak a szurkolók.
A resicaiak sem veszik félvállról a pénteki ellenfelüket, ugyanis már szerda este megérkeztek Szatmárnémetiben, csütörtökön pedig a meccs helyszínén, az Ady Endre utcai sportteremben edzettek.
A VSK ellenfélről egyébként annyit illik elmondani, hogy 2004–ben jutottak be a Nemzeti Ligába. Az elmúlt idényben bajnoki ezüstérmet szerzett és Román–kupadöntős volt, 2008–ban pedig a harmadik helyen zárt az élvonal táblázatában. Bajnokságot még nem nyert, és idén sincs már esélye az aranyéremre, mivel már hat pont a lemaradása az éllovas és Bajnokok Ligája nyolcaddöntős Konstancai HCM–mel szemben. Jelenleg több válogatott játékos erősíti a keretet, többek között a Nemzeti liga gólkirálya, Gheorghe Irimescu, illetve Valentin Ghionea, aki a téli szünetben igazolt az UCM–hez a Pick Szegedtől.
Egyébként A mérkőzés felvezetőjében, 15.30 órától a kézilabdasport szatmári reménységei játszanak majd egy bemutatómérkőzést.
A VSK vezetői ugyanakkor felhívják a szurkolók figyelmét arra, hogy a mérkőzés előtt másfél órával már nyitva lesz a sportterem udvarán levő pénztár. Jó lesz minél korábban odaérni, mivel a helyek száma korlátozott, illetve a resicaiak 60 drukkernek kértek elkülönített szektort.

Nemzeti Liga 21. forduló
Péntek
Szatmárnémeti VSK – Resicabányai UCM
Dinamo – Bucovina Suceava (17 óra, Digi Sport Plus).
Szombat
Steaua –  Nagybányai Minaur (13 óra, Digi Sport)
Székelyudvarhelyi KC – Kolozsvári U
Vasárnap
Temesvári Poli – Bákói Ştiinţa
Brassói Rom Cri – Pandurii Tg. Jiu.
A Konstancai HCM szabadnapos.