Kis-nagy szemétség

Kis-nagy szemétség
Néhány éve figyelem, hogy a Szent László téren a kerteket és a Mihai Viteazul szobrát szegélyező betont, mely 80–100 éves is lehet, hozzá nem értő valakik szándékosan tördelik markológéppel.

Ez év április 26-án 11 órakor vettem észre, hogy a kb. 1,5 méteres szegélyt a huligánok kiemeltek és a járdán hevert. Ezért vizsgálatot szorgalmazunk sürgősen. Hol a rendőrség? A civilbe bújtatott rendőröknek csak hírük van, ők nincsenek? A restaurált Mihai Viteazul-szobrot építők ki kellett volna javítsák a P. Filip – M. Groza idején megrongált építményeket. A kis szemétség az, hogy a polgármesteri hivatal főbejárata előtti szegélyek még sokkal gyengébbek, tele vannak lyukakkal és repedésekkel, egy kis hideg idő (–20–25 C-fok) ezt halomra repeszti.

Kevés szakember

Szomorúan tapasztaljuk, gyengék a jól képzett szakemberek Váradon, ezt bizonyítja a főutcai sétány is. A December 1. téren a játszótér közelében a nagy kockalap alakú cementlapok közül már több 10 darab kettétört, megrepedt. A hozzá nem értő vezetők és szakik feltúrták a talajt villanyvezeték-építéskor, aztán visszatapogatták őket, s rámenve a cementlapokra a nehéz gépekkel azonnal kettétörték őket. Hát ezért fizetünk mi adót évente? Kérjük, fizessék ki a kárt a cégek, a rendőrség pedig nyomozza ki, ki a bűnös. Én kinyomoznám, de ki is tennék legalább 10 embert a munkából.

T. J., Nagyvárad