Kis akadályoztatás után szavazott Csomortányi

Akt.:
Kis akadályoztatás után szavazott Csomortányi
Némi nehézségeket támasztott a sajtó elé annak a nagyváradi szavazókörzetnek az elnöke, ahol az EMNP megyei tanácsosi jelöltlistájának vezetője, Csomortányi István szavazott.

A politikus a gyermekek palotájában berendezett szavazóhelyiségben voksolt, és a körzeti elnök kedves stílusban ugyan, de meg akarta akadályozni, hogy fotókat készítsünk Csomortányi szavazásáról. Arra hivatkozott, hogy törvény szerint tilos fotózni és filmezni a szavazókörzetekben. Tény, hogy tilos, sőt, a legtöbb helyen ezúttal egységesen kivitelezett külön felirat is figyelmeztetett erre – ám épp a sajtó ez alól kivétel. Amikor erre figyelmeztettem, akkor már egyenesen megpróbált ki is tessékelni az épületből. Végül azonban hagyta, hogy elkészüljenek a fotók, ám – szintén túlértelmezve a törvényt – ekkor már ahhoz ragaszkodott, hogy senki más ne szerepeljen a képeken, sőt, azzal is megpróbálkozott, hogy előírja, milyen szögből történjen a fényképezés.

Mindezek dacára végül zökkenőmentesen szavazott az EMNP képviselője, és dolgozott a sajtó. Csomortányi István a voksolás befejeztével elmondta: „A változásra szavaztam, arra, hogy a megyében is ki tudjuk terjesztenui a korrupció elleni harcot, olyan helyi és megyei tanácsosaink legyenek, és olyan polgármesterünk, aki a közösség érdekeit képviseli, és nem magánérdekeket. Olyan fiatal csapatra szavaztam, akikben tényleg meg lehet bízni, és rájuk lehet számítani a következő időszak munkája során”.