Kirúghatja a Twente a széket Ilie Stan alól

Ilie Stan enged a tulajdonosnak, és „Becali csapatát” küldi a pályára?
Ilie Stan enged a tulajdonosnak, és „Becali csapatát” küldi a pályára?
Csütörtökön 20 órától Enschedében rendezik a Steaua – Twente labdarúgó Európa Liga–összecsapás visszavágó mérkőzését. Gigi Becali állítja, amennyiben a csapata nem jut be a kupasorozat nyolcaddöntőjébe, Ilie Stan edzőnek mennie kell.

 

A csodában bízik a Steaua csütörtök este a labdarúgó Európa Liga tizenhatoddöntőjének hollandiai visszavágó–mérkőzésén, a bukarestieknek ugyanis győzniük kell a Twente ellen, hogy ledolgozzák a múlt heti 0–1–es hátrányt. Az egyesület berkeiben viszont nincs béke. Gigi Becali klubtulajdonos megfenyegette Ilie Stan vezetőedzőt, hogy csütörtök este az állásával is játszik. A Pro Sport sportnapilap szerint, amennyiben a Steaua nem jut be az európai kupasorozat legjobb tizenhat csapata közé, Stannak mennie kell. Becali azt állítja, Eduard Iordănescu, az eddigi másodedző venné át a csapat irányítását, viszont a 33 éves tréner már most bejelentette: ha Stannak mennie kell, ő is távozik a Steauától. Az egykori szövetségi kapitány, Anghel Iordănescu fia 2010 őszén, Ilie Dumirescu távozása után hat napot volt a „katonák” vezetőedzője, viszont a galaci 1–0–ás vereség, illetve a „szófogadatlanság” – a fiatal szakvezető nem akart eleget tenni Becali csapat–összeállítási követeléseinek – betette az ajtót a klubtulajdonosnál, és azonnal lecserélte az ifjabbik Iordănescut Marius Lăcătuşra.

 

Bikfalvit félreállította

Ugyanakkor az eurómilliomos bízik a csapatban, azt állítja, a Steaua 3–1 arányban fog győzni csütörtök este Enschedében. De hozzátette: csak úgy nyerhet a csapat, ha abban a felállásban játszik, amit ő jónak lát. Így kerülhet ki a kezdőcsapatból a nagykárolyi Bikfalvi Erik. A középpályásnak viszont már nem kell sokáig tűrnie Becalit, ugyanis a hírek szerint Pászkány Árpád, a Kolozsvári CFR tulajdonosa bejelentkezett a válogatott játékosért. Bikfalvinak lejár a szerződése nyáron, így szabadon igazolhat majd Kolozsvárra.

A Twente – Steaua mérkőzés egyébként 20 órakor kezdődik, és a Pro Tv közvetíti. A találkozót az osztrák Robert Schorgenhofer bíró vezeti.

 

Európa Liga, tizenhatoddöntő, visszavágó, mai közvetített mérkőzések (az első zárójelben az 1. mérkőzés eredménye): Twente – Steaua (1–0) (20 óra, Pro Tv), PAOK – Udinese (0–0) (20 óra, Dolce Sport), Athletic Bilbao – Lokomotiv Moszkva (1–2) (20 óra, Dolce Sport 2), Valencia – Stoke City (1–0) (20 óra, magyar Digi Sport), Manchester United – Ajax (2–0) (22 óra, Dolce Sport), Schalke 04 – Viktoria Plzen (1–1) (22 óra, Dolce Sport 2), Anderlecht – AZ Alkmaar (0–1) (22 óra, magyar Digi Sport).