Kire szavaz a polgármester?

Akt.:
Aki elégedett azzal, ahogy most mennek a dolgok Romániában, az válassza Victor Pontát, aki viszont fejlődést, civilizációt, haladást akar az országban, de a megyében és a városban is, az az elnökválasztáson szavazzon Klaus Iohannisra.

Ezt mondta szerdai sajtótájékoztatóján a bihari megyeszékhely polgármestere, aki a Iohannist támogató pártok közül az egyiknek, a PNL-nek a helyi vezetője is. Ilie Bolojan szerint „14 jelölt van, de csak kettő jut tovább most vasárnap az első fordulóban, a mindent eldöntő november 16-i másodikba. E kettő a PSD-s Ponta és a több párt által támogatott Klaus Iohannis lesz – az összes többi jelölt csak azért indul, hogy a második forduló előtt majd előnyökért tárgyalhasson egyik vagy másik oldallal és befolyásolni próbálja a szavazókat.”

Helyi ügy is

Bolojan szerint „tiszta ügy, egyszerű: Pontáék régóta kormányon vannak, maga Ponta sokat beszél, sokszor fölöslegesen, de nem fejlesztettek semmit, semmilyen nagy eredményük nincs azóta sem. Viszont Iohannis nem veszekszik Pontával, nem támad vissza – emiatt bírálják is néha –, ő inkább cselekszik. Szebenven egymás után négyszer óriási többséggel választották polgármesterré, az emberel 85 százaléka elégedett vele. Pontáék ráadásul hazudnak, és lejárató kampányt is folytatnak, például azzal fenyegetik a nyugdíjasokat, hogy ha nem ők győznek, csökkenhetnek a járandóságok, és azt állítják, hogy csak Ponta csökkentett adókat. Mindenki láthatja, hogy egyik sem igaz, sőt új adókat vezettek be, benzinilletéktől oszlopadóig, és minden drágult is. Sokszor jártak a megyében és Váradon is kampányolni, de jöttek, láttak és mentek, nem támogatják térségünket. Míg ha Iohannis nyer, akkor az országnak is jó lesz, ezen belül pedig megyénknek és Váradnak fejlődés a jövője, sőt a kormányt is lecseréli”. A tisztségviselő hozzátette: „kifejezetten kérem a választókat, hogy most vasárnap, de főleg a döntő második fordulóban, november 16-án Klaus Iohannisra szavazzanak”.

Szeghalmi Örs