Kioperálták a gigatumort Konstancán

Konstanca – Kedden Konstancán operálták meg azt a bukaresti, 49 éves nőt, akinek ötven kilogrammos tumor nőtt a csípőjén. A nő elmondta, hogy azért került sor Konstancán a műtétre, mert Bukarestben egyetlen orvos sem vállalkozott erre.

A pácienst a Konstanca megyei sürgősségi kórházban műtötte meg a dr. Mircea Patrut sebész által vezetett, tizenöt orvosból álló csoport. A vezető sebész a műtét előtt elmondta: „a páciensnek egy gigantikus, ötven kilogrammos daganata van, amely azonban jóindulatú. A beavatkozás rendkívül veszélyes, a beteg akár a lábát is elveszítheti. Bármennyire is kockázatos a műtét, mindent megteszünk, hogy a betegnek visszaadjuk normális életét.”

A tízórásra tervezett műtét mindössze két óra alatt sikeresen lezajlott, a páciens állapota jó, jelentette be a beavatkozás után dr. Florian Stoian, a kórház szóvivője, aki hozzátette: „a pácienst operáció utáni kezelésnek vetik alá és orvosi felügyelet alatt marad. Ehhez a nagyszabású műtéthez öt liternyi vérátömlesztésre volt szükség.”