Kinyírnák a Szigetet?! Veszélyben Európa legnagyobb fesztiválja

Egyszerűen be akarják tiltani Magyarorszég világhírű rendezvényét, a Sziget fesztivált. A megmentéséret aláírásgyűjtés is indult.

Online aláírásgyűjtést indított honlapján az Új Generáció a Sziget fesztivál megmentése érdekében, ugyanis az utóbbi hetekben két polgármester is burkoltan a fesztivál betiltását kezdeményezte – jelentette be az Új Generáció elnöke Budapesten, a Parlament előtt.Léderer András elmondta, hogy egyes politikusok évről évre próbálkoznak a Sziget ellehetetlenítésével, eddig sikertelenül. Mint mondta, nem fogják hagyni, hogy tönkretegyék több százezer ember szórakozását. Az ifjúsági szervezet honlapján (http://www.ujgeneracio.hu/) akár név nélkül, egy e-mail címmel is támogatni lehet az “El a kezekkel a Szigettől!” elnevezésű kezdeményezést. Léderer András emlékeztetett rá, hogy a közelmúltban a XIII. kerület polgármestere is csatlakozott a IV. kerület polgármesterének kezdeményezéséhez, amely lényegében betiltaná a Sziget fesztivált.

Mint mondta, az összegyűlt aláírásokat – anonimizált formában – át kívánják adni a két érintett polgármesternek, hogy figyelmeztessék őket: valóban szembe kívánnak-e menni a jövő nemzedékével. Merker Dávid, az Új Generáció XIII. kerületi önkormányzati képviselője úgy fogalmazott: nincs helye “tanácselnöki mentalitásnak” ebben az ügyben. Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője múlt héten jelentette be, hogy a IV. kerületi önkormányzat azt kérte a bíróságtól, hogy tiltsák meg a 22 és 6 óra közötti rendezvényeket a Hajógyári-szigeten. Derce Tamás,  újpesti polgármester 2006-ban pert kezdeményezett “birtokháborítás megszüntetése” ügyében a Sziget ellen. A IV. kerületi bíróságon folyó per októberben olyan fordulatot vett, ami alapján kijelenthető: a polgármester nem kevesebbet akar, mint a fesztivál ellehetetlenítését – fogalmazott Gerendai.