Kinlódott a Dinamo a kupa–mérkőzésen

Kinlódott a Dinamo a kupa–mérkőzésen
Bár 2–0–ra legyőzte a Dinamo a Bukaresti Progresul csapatát a labdarúgó Román Kupa 16–od döntőjének mérkőzésén, a bajnoki címvédő kínlódott a II. ligás csapattal szemben.

Walter Zenga, a Dinamo edzője – aki Romániában elsőként a Progresul elődjénél, a Naţional FC–nél edzősködött – többnyire a cserejátékosokat küldte pályára, ezért az erőviszonyok is egyenéőek voltak a pályán. Az első félidő derekán Bratu 11–esből szerzett góllal jutatta vezetéshez a Dinamot, majd a második félidő végén Chiacu növelte az előnyt kettőre.

A Rapid a FCM Bacău versenybe levő második csapatát búcsúztatta. Miután tegnap a Steaua az első csapat ellen 4–0–ra győzött, a Rapid 3–0–ra győzte le a FCM II Bacău együttesét. Cristiano Bergodi edző csapatának mindhárom gólját két légiós, Boya (kettőt) és Cesinha szerezték.

Folytatódik az U Craiova mélyrepülése. Az oltyán együttes az élvonalbeli bajnokságban sem remekel – bár merész tervekkel vágtak neki az idénynek –, és még a kupasorozattól is búcsúzott. A Pandurii Tg. Jiu játékosa, Solomajer a hosszabítások második félidejében talát be Bornescu kapujába.
Így a Dinamo és a Rapid után a Pandurii is csatlakozott a nyolcaddöntős mezőnyhöz.

Román Kupa, 16–od döntők, eredmények (kiemelve a továbbjutók):
Bukaresti Progresul – Dinamo 0–2
FCM II Bacău – Rapid 0–3
Pandurii Tg. Jiu – U Craiova 1–0.

Kapcsolódó cikkek:

  • Nem bírt az UTA a Sănătateával
  • Román Kupa: kiesett az UTA, a Beszterce és a Vaslui
  • BL–szereplésről álmodik a Sănătatea
  •