Ország-világ

2020.12.10. 13:51

A védett idősáv felfüggesztését javasolja az Idősek Tanácsa a karácsonyi időszakra (videó)

Novák Katalin az Idősek Tanácsának tagjaival egyeztetett.

Budapest, 2020. november 23. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter (j) Hulák Zsuzsannával (b, elöl) és Ábrahám Katalinnal (b2), az Idõsek Tanácsának tagjaival tanácskozik az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2020. november 23-án. Novák Katalin a megbeszélés után közölte, hogy a vásárlási idõsáv bevezetését javasolták az Idõsek Tanácsának tagjai, de a tavaszitól eltérõ gyakorlattal. Eszerint az idõsek vásárlási idõsávja háromról egy-két órára csökkenne, valamint csak hétköznapokon és olyan idõpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma. Jobbról Beneda Attila, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) családpolitikáért felelõs helyettes államtitkára (j2). MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban arról beszélt, hogy az idősek örültek az eddigi lehetőségnek, sokan kihasználták azt, ugyanakkor látják, hogy az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a tumultus az üzletekben.

„Emiatt az Idősek Tanácsának tagjai azt tanácsolják, hogy legalább hétvégére, de a karácsonyi időszakra való tekintettel akár teljes egészében függesszük fel a védett idősáv használatát” – ismertette Novák Katalin.

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (j) Hulák Zsuzsannával (b, elöl) és Ábrahám Katalinnal (b2), az Idősek Tanácsának tagjaival tanácskozik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában