Kínai fotókiállítás Szatmárnémetiben

Kínai fotókiállítás Szatmárnémetiben
Szatmár megye – Csütörtökön a Szatmár Megyei Múzeum képzűművészeti részlegén nyílt meg A mai Kína című fotókiállítás, hogy képekben ismerjük meg a világ legnépesebb országát és lakóit.  

Viorel Ciubota, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatója megnyitó beszédében arról beszélt, hogy a kínai kultúra mennyire közel áll a román kultúrához. Ezt megerősítette George Vulturescu is, aki már két alkalommal járt Kínában, hogy megismerkedjen a kínai költőkkel és velük olyan kapcsolatot teremtsen, ami mind a szatmári és mind a kínai művészek számára hasznos lehet.

Nyolcvan kép

A Román–Kínai Egyesület, a Szatmár Megyei Tanács, a Prefektúra és a Szatmár Megyei Múzeum által szervezett kiállításon elhelyezett nyolcvan képet Que Xiaohua, a Kínai Népköztársaság bukaresti nagykövetségének kulturális attaséja mutatta be. Beszédében értékelte azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a szatmáriak tettek azért, hogy ez a kapcsolat kialakuljon. „Nem csak formálisan, hanem a most tapasztalható eredmények színtjén is pozítiv változások tapasztalhatók a két nép életében — hangsúlyozta a Que Xiaohua.

Riedl Rudolf, a Román–Kínai Egyesület Szatmár megyei fiókjának elnöke bízik abban, hogy a két hétig látogatható kiállítás látogatói betekinthetnek majd a mai Kína életébe és megtalálják azokat az elemeket, amelyek a két népet összekötik.

Elek György