Kilép az érmihályfalvi polgármester a helyi RMDSZ-ből

Akt.:
Kilép az érmihályfalvi polgármester a helyi RMDSZ-ből
Bihar megye – Az érmihályfalvi helyi újság kedden napvilágot látott számában jelentetett meg közleményt Kovács Zoltán polgármester, melyben bejelentette: “Úgy döntöttem, hogy kilépek az RMDSZ érmihályfalvi szervezetéből.” A szervezet helyi választmánya szerda este rendkívüli ülést tart.

 

Az Érmihályfalvi Figyelő kedden boltokba került számában jelentette be Kovács Zoltán, a város második mandátumát töltő polgármestere, hogy kilép az RMDSZ helyi szervezetéből. Az RMDSZ választmányának előző esti gyűlésén – melyen nem vett részt a polgármester – nem volt téma az elöljáró elhatározása, ebből arra lehet következtetni, hogy a választmány is a sajtóból értesült a fejleményről. Az alábbiakban szó szerint idézzük a Kovács Zoltán által aláírt közleményt.

Tisztelt Érmihályfalviak! Barátaim!

Kovács Zoltán, érmihályfalvai lakos, a város jelenlegi polgármestere közlöm Önökkel, hogy a március 23-i nevetséges, csúfos RMDSZ „naggyűlés” után úgy döntöttem, hogy kilépek az RMDSZ érmihályfalvi szervezetéből. A kiváltó okok sokrétűek. A megnevezett gyűlés csak az utolsó csepp volt a pohárban. Alig tudtak összeszedni 23 ,,küldöttet˝ (a szervezet megyei küldöttgyűlésére – szerk. megj.), pedig végigkérdezték a teremben jelenlévőket, még azokat is, akik nem tagjai a szervezetnek. Köszönöm Sütő Juditnak (a szervezet helyi titkárnője – szerk.megj.), hogy jegyzetelt, figyelt, mert másképp már a következő napokban belépő is ,,küldöttként˝ ment volna haza. Ez a szervezet öt éve nem foglalkozik érdekvédelemmel, nem védi meg a tagjait, mímeli a demokráciát, nem követi a város érdekeit. A választás után egy klikk, baráti kör, legjobb esetben néhány (húsz tag) elszámoltatni akaró kezébe, birtokába jutott a hatalom a megyei vezetés segítségével, vagy lehet, hogy tanácsára, javaslatára. Én idejében figyelmeztettem a megyei vezetőket, hogy ezeknek a tagoknak semmi közük a magyarsághoz, az egyházakhoz, a munkához, a közügyekhez. Ők másoknak, máshol számolnak be, mert értelmes ötletet még nem hallottam az egy év alatt. Sajnálom az utóbbi évek történéseit, a nagymúltú szervezet nagyon alacsonyan repül, vagy döcög. Pedig régen naponta egyeztettünk, tervezgettünk anélkül, hogy vállalkozók lettünk volna. Báthori Ferenc, dr. Molnár Imre, Felhőssy Sándor forognak a sírjukban. Én tőlük tanultam a kiállást, az önzetlen tevékenységet a városért, a magyarságért. Mint alapító tagja a szervezetnek (1989. dec. 27.) köszönöm a bizalmat, a segítséget, a megértést, hisz háromszor voltam a szervezet választott elnöke, parlamenti képviselője, megyei tanácsosa, polgármestere. Köszönöm, hogy Önökkel, Önökért dolgozhattam.Várhatom a további feljelentéseket rendőrségre, a számvevőszékre, a vizsgálatokat, a rágalmakat, az elszámoltatást. Számomra az Ige üzenete parancs, amit nem hághatok át, nap mint nap Máté evangéliumát olvasom: ,,Töltsétek be ti is a ti atyátoknak mértékét.˝(Mt. 23. 32) ,,Ti is kivülről igazaknak látszottok ugyan az emberek előtt, de belől rakva vagytok képmutatással és törvénytelenségekkel.˝(Mt. 23. 28)

Isten áldja Érmihályfalva népét, segítse meg a szervezetet, hogy magára találjon. Engem nem kell ,,leváltani˝, elmegyek én magam is, ha a város lakossága úgy akarja. Éjszaka van, 2012. március 23-24. Csend van, nyugalom a szívemben. ,,Elvégeztetett˝! Lezárult huszonkét év, (több, mint ezer gyűlés) örömteli, küzdelmes, embertprópáló munkája. Új fejezetet kezdek, de Érmihályfalván, harag nélkül a szívemben. Áldott, békés, örömteli ünnepet kívánok városunk minden lakójának!

A polgármester nem kommentálta

A nyilvánosságra került bejelentésével kapcsolatban megkerestük Kovács Zoltánt, Érmihályfalva polgármesterét, elhatározása indokai felől érdeklődve. Az elöljáró elmondta: a közleményben megfogalmazottakhoz semmit nem kíván hozzáfűzni, abba mindent közölt, amit a nyilvánosság elé akart tárni. Döntését az RMDSZ megyei és országos vezetőségével is tudatta korábban, ám visszajelzést semmilyen formában nem kapott. A nyilatkozatot pedig azért a város helyi lapjában jelentette meg, mert úgy vélte, az abban foglaltak a város lakóira tartoznak.

 

A polgármester nem kommentálta
 
 

 


A nyilvánosságra került  bejelentésével kapcsolatban megkerestük Kovács Zoltánt, Érmihályfalva polgármesterét, elhatározása indokai felől érdeklődve. Az elöljáró elmondta: a közleményben megfogalmazottakhoz semmit nem kíván hozzáfűzni, abba mindent közölt, amit a nyilvánosság elé akart tárni. Döntését az RMDSZ megyei és országos vezetőségével is tudatta korábban, ám visszajelzést semmilyen formában nem kapott. A nyilatkozatot pedig azért a város helyi lapjában jelentette meg, mert úgy vélte, az abban foglaltak a város lakóira tartoznak.