Kilencezer jelzés érkezett esetleges kettős szavazással kapcsolatban

Kilencezer jelzés érkezett esetleges kettős szavazással kapcsolatban
A május 26-i európai parlamenti választáson és referendumon használt táblagépek szoftverének hibás működése miatt a választások napján több mint kilencezer jelzés érkezett esetleges kettős szavazással kapcsolatban – nyilatkozta hétfőn a belügyminiszter.

 

“A szavazókörzeteknél levő táblagépek szoftverének működése nem tartozik a belügyi tárca hatáskörébe” – fogalmazott a tárcavezető hétfői sajtótájékoztatóján, felróva ugyanakkor, hogy “bárhol bármi történik, a szolgálatos vétkes Carmen Dan”.

A miniszter hozzátette, a belföldi szavazással kapcsolatos minisztériumi jelentést – amelyet még május 30-án elkészítettek és elküldtek a kormánynak – hétfő este közzéteszik a tárca honlapján.

Carmen Dan ugyanakkor felelevenítette, hogy a május 26-i választásokat követően Iohannis államfő az ő és Teodor Meleşcanu külügyminiszter lemondását kérte. “Emlékezhetnek a válaszomra is: már akkor mondtam, hogy a belügyminiszter a választások belföldi lebonyolításáért felelt, és nem voltak olyan közrendvédelmi problémák, amelyek befolyásolták volna a választások eredményét” – nyomatékosította.

 

www.agerpres.ro