Kiigazították a költségvetést

Kiigazították a költségvetést
Kedden a megyeháza dísztermében rendes közgyűlését tartotta a Bihar Megyei Tanács. Költségvetés-kiigazításról döntöttek, és igazgatótanácsi tagok jelöléséről is szavaztak a jelenlevők.

A liberálisok „fesztiválozása” miatt, valamennyi szabály betartásával több mint három és fél órát tartott tegnap a Megyei Tanács rendes havi közgyűlése. Az egyszerű többséggel megszavazott költségvetés-kiigazítás főleg amiatt volt jelentős, mert az önkormányzat vezetése tartotta magát azon ígéretéhez, hogy folytatja az útépítéseket, és sikerült még központi forrásokat szerezni erre a célra. Emiatt körülbelül 6,6 millió lejjel egészült ki a büdzsé, melyből több mint 4 millió lej jut a tenkei útra.

Magyar szempontból fontos, hogy az RMDSZ két személyt – Králik Lorándot és Bimbó-Szuhai Tibort – is jelölt a Megyei Fejlesztési Igazgatóság vezető grémiumába, ugyanis fel szeretnék lendíteni ennek az aktivitását, tekintettel arra, hogy a megyében levő projektekkel foglalkozik.

Az egyedüli anyag, mely ismét nem ment át- kétharmados többséget igényel ugyanis- arra vonatkozott, hogy Nagyszalonta Tenke felé vezető belterületén útkorszerűsítési munkálatokat végezzenek, ennek a napirendi pontnak az elfogadását ugyanis a liberális párt állandóan ellenzi, dacára annak, hogy Tenkének PNL-s polgármestere van. Pásztor Sándor megyei tanácselnök megjegyezte: kitart, és ez az előterjesztés a következő ülés napirendi pontjai közt is szerepelni fog.

Megszavazták viszont, hogy újabb egy hónappal meghosszabbítsák a Körösvidéki Múzeum és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közötti bérleti szerződést.

Ciucur Losonczi Antonius