Kihívások időszaka jön

Kihívások időszaka jön
Szatmárnémeti – Új megyei elnököt, SZKT–tagokat és a Kulturális Autonómia Tanácsszatmári képviselőit választották meg tegnap az RMDSZ megyei küldöttgyűlésén.  

Tegnap délután a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében megtartott megyei küldöttgyűlés szavazása a várt eredményt hozta, hiszen az RMDSZ megyei szervezetének elnöki tisztségére egyedül pályázó Csehi Árpád megkapta a testület bizalmát, és a következő két évben ő látja majd el az elnöki feladatokat. A papírforma érvényesült a hat SZKT–tag és a Kulturális Autonómia Tanács hat tagjának megválasztásakor is, lévén hogy a megyénknek járó helyek számával megegyező számú pályázó volt ezekre a tisztségekre. A voksolást megelőzően a leköszönő megyei elnök, Ilyés Gyula elnöki beszámolóját hallgathatták meg a küldöttek. Ilyés kiemelte, hogy egy olyan időszakban lehetett a megye legerősebb politikai szervezetének az elnöke, amelyben tenni lehetett a helyi közösségért, és véleménye szerint az ebben az időszakban történt pozitív változások igazi csapatmunka eredményei.


Megköszönték munkáját
Szabó István megyei tanácselnök méltatta ezt követően Ilyést, majd megköszönte eddigi munkáját. A küldöttgyűlésen jelen volt Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke is, aki kijelentette, hogy az új megyei vezetésre most rendkívül fontos feladat vár, ugyanis ahhoz, hogy a jelenleg birtokolt helyi önkormányzati pozíciókban megőrizze helyeit az RMDSZ, csapatmunkára lesz szükség. Nyíltan kijelentette, hogy a 2008–as helyhatósági választások RMDSZ–es szatmárnémeti polgármesterjelöltje Ilyés Gyula lesz. Kelemen véleményét osztotta Csehi Árpád is, aki programismertetőjében figyelmeztetett a következő két év kihívásaira. Mint mondta, lehetséges, hogy a sikeres 2004–es választások során kifejtett munka a következő választásokon kevésnek bizonyul majd, ő mindenképpen elnökként jobb belső és külső kommunikációra, hatékonyabb csapatmunkára ösztönzi majd a megyei szervezetet.

Címkék: , ,