ERDON Helyi hírek

2010.03.11. 16:36

Jótettekkel erősíteni a reményt

<p>Szatmárnémeti - Minden új tavasz, újabb tanúbizonyságát adja annak, hogy újjáéled nemcsak a természet, hanem újra több a fény, az öröm, és ünnepelni vágyik a lelkünk.</p>

A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány égisze alatt működő Reménysugár sem vállalkozott másra  idén március 8-án, mint arra, hogy a program által pártfogolt gyerekek és azok családjainak olyan élményt adjon, amiből melegség árad és sok–sok szeretet.

Elsősorban a beteg gyerekek anyukáinak kedveskedtek azzal, hogy ezen a délutánon a HansLindnerAlapítvány tantermeit szépségszalonokká változtatták és profi fodrászokat, kozmetikusokat és manikűrösöket hívtak segítségül, valamint egy új színfoltot vittek szürke mindennapjaikba — elég csak belegondolnunk abba, hogy az anyukák legtöbbször éppen saját szépítkezésükről és megannyi más személyes dolgaikról, ambicióikról mondanak le, csak gyermekükre még több idő és pénz jusson. Érthető, hogy miért éppen ezt a lemondást próbálták itt pótolni a szervezők. Meggyőződésük az, hogy a szürke hétköznapok és gondok közepette a család és környezetükben élők kell hogy átsegítsék a küzdő családot a nehéz időkön, és az ilyen és ehhez hasonló apró jótettekkel lehet a reményt éltetni.

A közösségi élményt fokozta, hogy a gyermekeknek Cserey Csaba hozott misztikus dobzenét és finom pizzaszeleteket, a Reménysugár csapat tagjai pedig saját gyümölcstortáikkal kedveskedtek, míg a közös dobolás, éneklés és rajzolás felhőtlenné tette az együttlétet.
A délután során bizonyossá vált, hogy csak a közelséggel és szívből jövő szeretettel lehet erősíteni a reményt.

A Reménysugár csapat tagjai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!