ERDON Helyi hírek

2010.05.10. 11:23

Vidéki sanzonok a vársáncban

<p>Nagyvárad - Május 8-9-én majálist szervezett a nagyváradi vársáncban a Bihar megyei és a helyi RMDSZ. Vasárnap este az élő koncerteké volt a főszerep: fellépett az Azepan, a PG Csoport és a Magna Cum Laude.</p>

Az elmúlt hétvégén immár kilencedik alkalommal szervezett majálist a vársáncban a Bihar megyei és a nagyváradi RMDSZ. Vasárnap este az élő koncerteknek jutott főszerep: a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) "Most Mutasd Meg" (M3-as) színpadán a 2006-ban alakult, alternatív rockzenét játszó váradi Azepan csapott a húrok közé, néhány fiatal rocker nagy örömére, akikhez később mások is csatlakoztak. Ezzel párhuzamosan a nagyszínpadon a debreceni-derecskei PG Csoport hangolt. A Halmos Béla prímással kiegészült banda tagjai (Jantyik Zsolt- ének, Jantyik Csaba- gitár, Fazekas László- basszusgitár, Kiss Attila- dob és Ásztai Nikolett- vokál) az utóbbi időben visszatérő vendégei a partiumi megyeközpontnak: néhány éve felléptek már a majálison is, és a közelmúltban az állami filharmónia hangversenytermében is lehetett őket látni-hallani. Arról nem is beszélve, hogy a "civilben" a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Művelődési Bizottságának vezetőjeként, illetve önkormányzati képviselőként is tevékenykedő frontember, Jantyik Zsolt számos nagyváradi kulturális eseményen feltünik. A dallamos, népzenei ihletésű rockzenét játszó együttes ismét eljátszott a váradiak számára tehát nem ismeretlen, többnyire a szerelemről, a családról, a kereszténységről és a hazáról szóló dalai közül jónéhányat, mint például: A férfiak visszalőnek; Nem sietünk sehová; A jövő itt van; Hány méter a szeretet; 2000 év vagy Útlevél, fogkefe.

Magna Cum Laude

A tizenegy évvel ezelőtt alapított gyulai Magna Cum Laude formáció először járt Váradon. A napjainkban Mező Misi (ének), Kara Misa (basszusgitár), Szabó Tibor (gitár) és Kilián Imre (dob) felállású együttes annak idején a Vidéki sanzon című szerzeményével robbant be a köztudatba, meghódítva több százezer hölgyrajongó szívét. Sikító, ugrándozó, tapsoló és csápoló (tini)lányokból a vasárnap esti vársáncbeli fergeteges élő koncerten sem volt hiány, akiknek legnagyobb gyönyörűségére egy adott pillanatban Mező Misi leugrott a színpadról, és "elvegyült" a tömegben, néhány kézfogás, ölelés vagy közös fotó erejéig. A végig dinamikus- a lassú számokat leszámítva- pörgő ritmusú koncerten olyan, a kereskedelmi rádiókból jól ismert nóták csendültek fel, mint például a Se kép, se hang; a Ne félj Mama; a Színezd újra vagy a Pálinka Dal a legutóbbi, 999 című albumról. Egy nagyszerű koncert végén a gyulai fiúk tizenegy óra környékén hagyták el a színpadot.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!