Kihirdette az államfő az ANL-lakások építésére szánt hitelről szóló törvényt

1Hozzászólás
Kihirdette az államfő az ANL-lakások építésére szánt hitelről szóló törvényt
Kihirdette Klaus Iohannis államfő hétfőn a román állam és az Európa Tanács Fejlesztési Bankja közti hitelmegállapodásról szóló törvényt. A hitelből ifjú házasoknak szánt lakásokat építenének bérbe adásra – tájékoztat az elnöki hivatal.

A kormány adatai szerint a projekt összköltsége 250 millió euró, amelynek 70%-át az Európa Tanács Fejlesztési Bankja finanszírozza.

A fennmaradó összeget a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium biztosítja majd az Országos Lakásügynökség (ANL) révén, amelynek pénzalapjaiból 37,5 millió eurót, önkormányzati költségvetésekből pedig szintén 37,5 millió eurót fordítanak erre a célra.

A projektet az Országos Lakásügynökségnek kell kiviteleznie 5 éven belül. Haszonélvezői a 35 évnél fiatalabb családok lesznek, akiket a helyi vagy megyei bizottságok válogatnak ki majd.

Az Európa Tanács Fejlesztési Bankjától kapott kölcsönt 20 év alatt kell törlesztenie a román államnak.

AGERPRES/(RO – szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter