Kihallgatták a legfőbb ügyészségen Liviu Dragneát

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Beidézték pénteken a legfőbb ügyészségre Liviu Dragneát. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét tanúként hallgatták ki az augusztus 10-i, bukaresti tüntetés ügyében.

A katonai ügyészek visszaélésszerű magatartás, hivatali visszaélés és szolgálati hanyagság gyanújával indítottak in rem eljárást a Victoriei téri tüntetésen történt incidensekkel kapcsolatban. Az ügyben hozzávetőlegesen 770 olyan személy tett feljelentést, akik állításuk szerint megsérültek a csendőrség közbelépése nyomán.

Dragneát azzal a nyilatkozatával kapcsolatban hallgatták ki az ügyészek, miszerint államcsínykísérlet történt az augusztus 10-i, bukaresti tüntetésen – mondta Liviu Dragnea péntek este, a legfőbb ügyészség székhelyéről való távozásakor.
“Tanúként idéztek be az államcsínykísérletre vonatkozó kijelentéseimmel kapcsolatban” – mondta Dragnea az újságíróknak, hozzátéve, hogy ismertette az ügyészekkel az állításait alátámasztó “elemeket”. Azt mondta, mindent elmondott az ügyészeknek a témával kapcsolatban, de nem hozhatja nyilvánosságra vallomását. Megkérdezték tőle az újságírók, tart-e attól, hogy megvádolják az ügyben. “Szó sem lehet erről” – válaszolt.

Közben néhány tüntető gyűlt össze a legfőbb ügyészség székhelye előtt, Dragnea-ellenes jelszavakat skandálva. “Miből gazdagodott úgy meg?” – kérdezte a PSD-elnököt az egyik tüntető. “Hol az én gazdagságom? Még nincs elegük ebből a sok hazugságból?” – válaszolt neki Dragnea.

www.agerpres.ro