Kihagyja a Balkán–bajnokságot?

Kihagyja a Balkán–bajnokságot?
Megsérült a kadet korosztályos cselgáncs Európa–bajnokságon a szatmárnémeti Pándi Karola, ezért az Unio SK sportolója lehet, hogy kihagyja az augusztus elején sorra kerülő Balkán–bajnokságot.

„Nagyon fontos lenne neki és a klub számára is a versneyen való résztvétele, azonban nem szeretnénk erőltetni. Sajnos nagyon sok negatív tapasztalatom van azzal kapcsolatban, hogy félig felépült sportolóim vettek részt nagy versenyeken, és sérülésük kiújult, azután pedig fel kellett hagyjanak a sportolással” – mondta lapunknak Pándi edzője, Tereli Mihály. A cselgáncsozó azonban reméli, ott lehet a versenyen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy felépüljön, és visszatérjen az edzőszönyegre.

„Szerencsére nem súlyos a sérülése. Úgy tűnik, izomhúzódást szenvedett. A jövő héten újabb orvosi vizsgálaton esik át Karola, utána dönthetünk arról, utazik–e a Balkán–bajnokságra. Addig csak annyit lehet mondani, hogy bizonytalan a résztvétele” – folytatta Tereli. A cselgáncsozók Balkán–bajnokságát egyébként idén Drobeta Turnu Severniben rendezik, Pándi Karolát pedig korábban már nevezték a versenyre.

A sarajevói kadet Európa–bajnokságon egyébként Pándi éppen sérülése miatt kellett idő előtt feladni a versenyt. Az első mérkőzés vége előtt húzodtak meg jobb térdében az izmok, ezért a második mérkőzésen már ki sem állt újabb ellenfelével szemben. A román válogatott egyébként további negatív élményekkel tért haza Boszniából, ugyanis több sportolónak ellopták kimonóit és néhány értéktárgyat is. Pándi Karola is a károsultak között van.