Kigyulladt, majd leégett a nagykárolyi dohánygyár

Kigyulladt, majd leégett a nagykárolyi dohánygyár
Nagykároly – Az évek óta használaton kívül lévő hatalmas gyár az élelmiszerpiac, két iskolaépület, valamint lakóházak közelében található.

A kedden 15.30 óra tájban történt tűzesethez a gyár egykori portása, Kato Vasile hívta ki a tűzoltókat, aki a sajtó képviselőinek kérdéseire válaszolva elmondta, hogy közel két éve nincs portása az ingatlannak, mely azóta teljesen gazdátlanul áll. Az egykor dohánygyárként funkcionáló épületre, jelenlegi craiovai tulajdonosai nem kötöttek semmiféle biztosítást.

A lángok a háromemeletes épület felső szintjéről terjedhettek el. Kato Vasile elmondta, korábban többször látott gyerekeket focizni az elhagyatott gyárépületben, de azt sem tartotta kizártnak, hogy hajléktalanok menhelyeként is szolgált néha az épület. A tüzet a helyszínen lévő tűzoltók nem tudták eloltani. Munkájukat kitartóan végezték, azonban sok időt veszítettek azzal, hogy az egyik autóról leszakadt a tűzoltócsővel bajlódtak, valamint azzal, hogy hiába érkezett még autó a helyszínre, volt olyan, amiben nem volt víz.

A gyár udvarára behúzott autóból pedig nem sokkal az oltás megkezdését követően kifogyott a víz. A tűz kiváltó okáról senki nem tudott pontos felvilágosítást adni a helyszínen lévő szakemberek közül. Egyelőre a szándékos gyújtogatás sem zárható ki.

Címkék: , , ,