Kifli és keksz van, tej még nincs

Kifli és keksz van, tej még nincs
Kiflit, illetve kekszet november 7-e óta kapnak a Bihar megyei diákok, viszont még nem tudni, tejet mikortól tudnak osztani nekik. Az egyik jelentkező cég esetében iratpótlásra van szükség.

Amint Králik Lórándtól, a megyei tanács elnökének kabinetfőnökétől megtudtuk, mivel idén megváltozott a közbeszerzési törvény, bár idejében nekifogtak a közbeszerzési eljárásnak, mindent újból el kellett kezdeniük, ezért késésbe kerültek. A kiflire és a kekszre vonatkozóan november másodikán kötötték meg a szerződést és november 7-e óta az iskolások kézhez kapják. Kaptak ajánlatokat, hangsúlyozta ki a kabinetfőnök, a gond az volt, hogy a törvény módosulása miatt az egész procedúrát újra kellett indítaniuk. Végül a tordai Logistic Media Pop Art, valamint a Voluntari-i Achiziţie şi Dezvoltare Kft. nyerte meg a versenytárgyalást, az ő ajánlatuk volt a legkedvezőbb.

Pótlást kértek

Az iskolatej biztosítását szolgáló közbeszerzési eljárás pedig folyamatban van. Itt az történt, hogy a jelentkezők közül csupán az egyik tudott az új jogszabályoknak megfelelő ajánlatot leadni, vele valószínűleg hamarosan megkötik a szerződést, de ez a cég csak a megye iskoláinak csupán egytizedét látja majd el tejjel. Más cégek jelentkezését különféle formai okok miatt nem tudták elfogadni. Az egyik jelentkező cég, mint kiderült, elfelejtette elektronikus aláírással ellátni a formanyomtatványokat; a kiértékelő bizottság tegnapi ülésén, melyen a pénzügyminisztérium, valamint a közbeszerzési hatóság képviselői is részt vesznek, eldőlt, hogy ettől a cégtől iratpótlást kérnek, ezt jövő hétig kell megtennie. Amennyiben időben megtörténik a kiegészítés, a megye tíz alegysége közül hétben biztosítani tudják majd a tejet is. A fennmaradó tanintézetekre vonatkozóan pedig valószínűleg egyszerűsített eljáráshoz folyamodnak majd – de így is el fog tartani még néhány hétig.

A kabinetfőnök hozzátette: a folyamat sokszor nehezen áttekinthető és nehézkes a tanintézetek számára is, mivel három nappal korábban kell leadniuk a rendelést, s ha diákok hiányoznak, akkor a következő rendeléssel kell ellensúlyozni a különbséget. Volt olyan eset, hogy egy iskolaigazgatónak több havi bérét kellett kifizetnie, mivel a számvevőszék különbséget fedezett fel a megrendelt és a kiosztott adagok között.

Neumann Andrea

Címkék: ,