Kiegészítő programok a VI. HolnapUtán Fesztiválon

Az előadások mellett más programokkal is készülnek a szervezők
Az előadások mellett más programokkal is készülnek a szervezők
2018. március 20–25. között hatodik alkalommal szervezi meg a nagyváradi Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált: az eseménysorozat hat napja alatt tizenegy erdélyi és magyarországi társulat tizenhárom produkcióját láthatja a közönség, a vendégelőadások mellett pedig számtalan kiegészítő programra kerül sor.


Workshopok

A fesztivál ideje alatt két workshopnak ad otthont a Szigligeti Színház: március 19–20. között zajlik a Magyar Színházi Szövetség által 2017 októberében kezdeményezett színháztechnikai képzéssorozat, amelyet a Magyar Színháztechnikai Szövetség szakemberei tartanak a romániai színházat résztvevő technikusainak.

Március 20–25. között a szervezők alkotói workshopot hirdettek a Kárpát-medence színházművészeti főiskolásainak: a hallgatók a fesztivál ideje alatt önállóan dolgoznak, munkájuk eredményét pedig bárki megtekintheti a március 24-én, 15 órától kezdőd performanszon, amelynek helyszíne a Szigligeti Stúdió.

Szakmai beszélgetések

A fesztivál ideje alatt, Székfoglaló néven két szakmai beszélgetésre is sor kerül: március 23-án, 15 órától a színház páholyelőcsarnokában a meghívott előadások dramaturgjaival, március 24-én, 12 órától pedig az előadások rendezőivel beszélget a fiatal színházi alkotókat érintő kihívásokról Boros Kinga, a Színház folyóirat szerkesztője.

Koncertek

A fesztivál nyitónapján, március 20-án, 18 órától Ozsváth Zsuzsa festménykiállítására kerül sor a stúdió fehér termében. Az eseményen az Élő Várad Mozgalom szerzői is közreműködnek.

A Szigligeti Stúdió lesz a helyszíne annak a négy koncertnek is, amelyeket színművészek, valamint a város színházbarátai tartanak. Március 20-án este fél kilenctől Trabalka Cecília, művésznevén TRAiLA, 21-én, fél kilenctől Orbán Zsolt Pumi, 22-én este tíztől a Szigligeti Színészzenekar, 24-én, 22 órától pedig a Columbo’s Wife koncertezik.

Március 23-án, 22 órától összművészeti performanszot mutatnak be a Nagyvárad Táncegyüttes táncosai és zenészei. A Szigligeti Stúdióban tartott eseményekre a belépés ingyenes.

A fesztivál ideje alatt a Moszkva Kávéházban két koncertre kerül sor: A Kutya Vacsorája március 23-án, pénteken 20 órától, az Ivan And The Parazol pedig március 24-én, 21 órától lép színpadra.