Kiegészítették a 112-es hívószám költségvetését

Borbély Károly távközlési és informatikai miniszter hétfő délutánra összehívta az Egységes Hívószám Országos Rendszerét Koordináló Bizottságot, hogy a hamarosan életbe lépő intézkedéseket megtárgyalják.

A bizottság arról döntött, hogy 11 millió lejjel megemeli az Egységes Hívószám Országos Rendszerének idei költségvetését, hogy mielőbb megoldják a mobilhálózatról tárcsázó személyek földrajzi helyének beazonosítását. A Távközlési és Informatikai Minisztérium erről kormányhatározatot készít elő. A dokumentum életbe lépésétől számítva az Egységes Hívószám Országos Rendszer adminisztrátora megkezdheti a szükséges felszerelések beszerzését.

Az Egységes Hívószám Országos Rendszerének adminisztrátora tájékoztatta a bizottságot, hogy elkészült a helymeghatározáshoz szükséges technikai terv. Ennek megfelelően Románia tartani tudja az Európai Bizottság előtt vállalt menetrendet, azaz hogy az év második felében működik a 112-es egységes hívószámot használók földrajzi helymeghatározása.

A bizottság hétfői ülésén felmerült a hamis hívások problémája is, erre az uniós országokban elfogadott megoldást javasoltak: sms-ben tájékoztatni a lakosságot, hogy miért fontos szolgáltatás  az egységes hívószám, és a visszaélés a 112-es számmal bűncselekménynek minősül. A Távközlési és Informatikai Minisztérium javaslata az, hogy ezt a tájékoztatási formát kísérleti módon, három hónapra vezessék be.

Borbély Károly távközlési és informatikai miniszter arra kérte az érintett intézményeket ( Egészségügyi Minisztérium, Belügyminisztérium, Országos Távközlési és Információtechnológia-szabályozó Hatóság, Különleges Távközlési Szolgálat), hogy nevezzenek ki  megfelelő szakembereket (a rendőrségtől, csendőrségtől, mentőszolgálattól, tűzoltóságtól) az állandó technikai szolgálathoz. 

A gyűlésen arról is tárgyaltak, hogy a következő két hónapban létre kellene hozni legalább egy megyei integrált ügyfélszolgálatot, amely a hívás átvétele mellett, ugyanabban a körzetben riasztja a megfelelő szolgálatosokat ahonnan a hívás érkezett. Borbély Károly távközlési és informatikai miniszter arra kérte a Belügyminisztérium képviselőit, hogy tájékoztassák a  megyei intézményeket erről a lehetőségről, hogy kiválaszthassák azt a megyét, ahol beindulna az integrált ügyfélszolgálat.