Kidőlt egy szomorúfűz

Kidőlt egy szomorúfűz
Nagyvárad – A Dacia híd utáni, városközpont felőli folyópartszakaszon tervezett partrendezési munkálatok tavaly nyáron szinte le sem kerültek a lapok címoldaláról.

A „zöldeknek” sok tiltakozás s egyéb akciók árán végül sikerült megmenteniük az ottani fákat; az illetékes hatóságokkal kompromisszumot kötöttek, s találtak egy példás megoldást, mellyel a megszokott, jellegzetes városkép is megmaradna, s az áradások ellen is szabályoznák a partot. A fák megmentését célozta az örökbefogadási akció is, melynek lényege az volt, hogy kis táblát helyeztek el az adoptált fák törzsére, annak fajtáját, életkorát s „gazdája” nevét megjelölve. Egy ilyen csodálatos fűzfa borult a vízbe a napokban, s azóta is a mossa a folyó a koronáját, mert senki nem sietett a helyszínre, hogy tegyen valamit a gyökerestül kidőlt oxigénforrásért. Persze ez már senkit nem lep meg felénk…0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .