Kick box: minden versenyző dobogóra állhatott

Minden csapattag nyakába akasztottak érmet
Minden csapattag nyakába akasztottak érmet
Bihar megye – Ritka sportteljesítmény, hogy egy versenyen egy csapat minden tagja érmet szerezzen. Ezt teljesítette az elmúlt hét végén az érmihályfalvi Aladin Hero Team 25 kick boxosa.

 

 

Az elmúlt szombaton rendezték meg a magyarországi Szigethalmon az Utánpótlás Kupa nevű versenyt, melyen az érmihályfalvi Aladin Hero Team kick box csapat 25 versenyzővel vett részt. Kovács Zoltán edző kérdésünkre elmondta: az utánpótlás ez esetben azt jelenti, hogy a versenyzők 6 és 25 év közöttiek voltak, olyanok, akik kevesebb, mint 30 hónapja művelik a sportágat. Utóbbinak azért van jelentősége, mert a sportolók nagyjából hasonló tudású ellenfelekkel találják szembe magukat, így szerezhetnek tapasztalatokat. A 20 indult csapat közül az érmihályfalviak az éremtáblázaton elfoglalt hely és a csapat tagjainak száma alapján kiszámított sorrendben a 4. helyet szerezték meg, ami ellenben ritkaságnak számít: minden versenyző dobogóra állhatott, sőt, négy esetben a dobogó első és második fokát is érmihályfalvi foglalhatta el.

 

Dobogósok

 

Első helyet szereztek: Vásárhelyi István, ifj.Kovács Zoltán, Vásárhelyi Anasztázia, Sütő Zsolt, Tóth Dalma, Scurt Ioan, Cazacu Flavius, Szalai Szilárd; másodikok lettek: Réder Balázs, Kiss-Rimay Hanna, Kovács Balázs, Oláh Edvina, Halász Norbert, Gáti Julianna, Sütő Eszter, Lukács Alexandra, Sipos Norbert, Batári Martin, Mile Norbert, Csucsák János; harmadik helyen végeztek: Savu Ovidiu, Cazacu Alexandru, Kis Nikolas, Lukács Camelia. Az edző kiemelte Gulácsi Norbert nevét, aki a csapat történetének első versenyzője volt, aki úgynevezett full B contact (Kick box+ütés nélküli földharc) kategóriában indult, és második helyet szerzett. Ha a csapatnak lenne elegendő támogatottsága, akkor idén még 6 versenyen tudnának részt venni, ám pénzhiány miatt lehet, már csak egyre lesz lehetőségük, és ez április 14-én lesz a szintén magyarországi Pilisben, ahová várhatóan 30 versenyzővel utaznak el.

Rencz Csaba

Címkék: ,