Kiásták azt a házat, ahol Geroge Washington gyerekeskedett- szabadkőműves-jelet is találtak

Hosszú keresés után megtalálták annak a háznap az alapjait, ahol az első amerikai elnök, George Washington töltötte gyermekéveit. Minderről az AFP hírügynökség számolt be. A ház maradványait a virginiai Fredricksburg közelében fedezték föl, egy farmot. A 45 hektáros birtok egyébként a George Washington alapítvány tulajdonában van.

David Muraca, az alapítvány archeológiai vezetője azt mondta: “Ez az a hely, ahol Washington fölnőtt.” A farm mintegy 80 kilométerre délre fekszik az amerikai fővárostól, Washingtontól. Muraca elmondta, hogy sikerült kiásniuk az egykori ház megmaradt pincéjét. A közvélekedéssel ellentétben a kutatók megállapították, hogy az egykori elnök nem egy kis parasztházban, hanem egy nagyobb, emeletes épületben gyerekeskedett. A szakemberek szerint a házat elpusztító 1740-es tűs sem volt hatalmas, és a lángokat is sikerült megfékezni.

Philip Levy, a Dél-Floridai egyetem történészprofesszora arról számolt be, hogy a ház négy pincehelységében rengeteg leletre bukkantak. Találtak mennyezet és festett faldarabokat, kerámia és más edénytöredékeket. A legérdekesebb fölfedezés mégis egy kéménycső volt, amelyen szabadkőműves emblémát találtak az archeológusok. Washington 1752-ben lépett be a fredricksburgi szabadkőműves páholyba. 1789-ben lett az Egyesült Államok első elnöke. Posztjáról 1797-ben távozott. Két évvel később halt meg, 67 éves korában.