ERDON Helyi hírek

2010.05.31. 15:45

Kettős motorostragédia Váradon

<p>Nagyvárad - Meghalt egy motoros, felesége pedig mély kómában van. Szlalomozás miatt szenvedtek súlyos balesetet ma Nagyváradon, a Nufărulban.</p>

A helyszínen meghalt annak a balesetnek az egyik áldozata, amely a Nufărului úton történt. A városból a Félix felé haladt 13 óra 48 perckor egy tordai illetőségű fiatalember motorjával, mögötte felesége ült a járművön. Szemtanúk szerint a motoros gyorsan haladt és szlalomozott a gépkocsik között. Egy adott pillanatban nekicsapódott egy autó hátsó ütközőjének, amely gépkocsi a motoros előtt haladt, s épp arra készült, hogy beforduljon balra.

Tart az eljárás

A motoros felesége az ütközés következtében átrepült az autó fölött, majd az aszfaltnak csapódott. A motor vezetője egy pillanatig még uralni tudta az egyensúlyát vesztett járművet, de ez csak arra volt elég, hogy elkapja a kormányt: így áttért az ellenkező sávba, ahol frontálisan ütközött egy szemből érkező kisteherautóval. A fiatalember, a 26 éves M.S.M. a helyszínen meghalt, bár a kiérkező mentők próbálták újraéleszteni. Neje, a 25 éves M.M. mély kómába esett, a megyei kórház sürgősségi osztályán van. Az orvosok hétfő délutáni közlése szerint úgy tűnt, túlélési esélyei minimálisak.

A balesetben sérüléseket szenvedett még az a nő is, aki azt az autót vezette, amelynek először nekiment a motorkerékpár.

A rendőrök azt tudatták, hogy még nem zárták le az eljárást. Tény, hogy a szemtanúk szerint a motoros mindenképpen szabálytalanul közlekedett, az esőben pedig csúszóssá vált az út. A mentősök egyébként azt tudatták, hogy már kiérkezésükkor is állt a férfi szíve és légzése, de még a mentőben is próbálták visszahozni - sikertelenül.

Körülbelül egy hónapja egyébként egy másik motoros halt meg térségünkben. Ő a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának munkatársa volt, s Szentmártonban haladt amikor nem adták meg neki az elsőbbséget, ezért egy gépkocsiba csapódott járművével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!