ERDON Helyi hírek

2008.10.27. 13:58

Ittasan árokba borult

<p>Bihar megye - Az elmúlt hétvégén is folytatódott a Bihar megyei közlekedésrendészet közlekedésbiztonsági ellenőrzés sorozata, persze mindennek dacára bekövetkezett a Madarász melletti négy halálos áldozatot követelt tragikus baleset, s sok szombati karambol, amiről már beszámoltunk.</p>

Ugyanakkor 70 koccanásos baleset is történt megyeszerte. A hatóság leleplezett 393 szabálysértőt, 7 törvényszegőt, 16 sofőrnek ideiglenesen felfüggesztették a gépkocsivezetői jogát. A szabályszegők között egyebek mellett 98 gyorshajtó, 40 szabálytalankodó gyalogos, 4 ittas vezető volt, derül ki a rendőrség sajtóközleményéből. Néhány kirívó példát is nyílvánoságra hoztak. A nagyváradi 19 éves B. A. például jogosítvány nélkül vezetett, a 36 éves váradi M. M. M. meg 1 mg/l-es alkoholértékkel a lehelletében vállalkozott autóvezetésre, az 1-es országúton, Fugyivásárhelynél állították meg rutinellenőrzésre. Súlyos következményei is lehettek volna annak, hogy a margittai 45 éves B. L. erősen ittasan ült autóba szombaton délután harmadmagával: hat óra tájban árokba borult az Érszöllős és Csekenye közötti községi úton. Nem voltak sérültek. A sofőr lehelletében 0,84 mg/l-es alkoholértéket mértek, s nem hagyta, hogy alávessék véralkoholtesztnek is. Eljárás indult ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!