Kiállítás végzősök munkáiból

A Nagyváradi Művészeti Líceum végzős diákjainak vizsgamunkáiból nyílt kiállítás szerdán a tanintézet dísztermében. Grafikákat, maketteket, kerámiákat állítottak ki többek között.

Mihaela Bondor igazgató köszöntötte a szülőket és a diákokat az iskola dísztermében. A kiállított munkák által a diákok megmutatták, mennyi szépség rejlik bennük, hiszen a művészet lényege pont az, hogy a bennünk lévő szépséget megmutassuk. A diákokban pedig nagyon sok a szépség, azért is, mert pedagógusaik is sok szépet nyújtottak nekik az eltelt évek alatt – hangzott el.

Odaadással

„Remélem, ezt a négy, vagy esetenként nyolc évet fontos periódusként tartják majd számon a fiatalok” – mondta az igazgató, hozzátéve: a kiállított munkák inspirációt és odaadást feltételeznek, a szépség ugyanis csak a teljes odaadás nyomán tör felszínre. Az igazgató a továbbiakban kihangsúlyozta a pedagógusok szerepét abban, hogy megtanították a diákokat, hogyan győzedelmeskedjenek az életben.

Ezek a munkák tényleg szépek, mondta Doina Tătar tanszékvezető, majd azt kívánta a végzősöknek: az, amit a négy év alatt tanultak, váljon hasznukra, függetlenül attól, hogy a későbbiekben a művészi pályán kívánnak érvényesülni, vagy más szakmát választanak és a szabadidejükben hasznosítják az itt elsajátítottakat.

Amint Doina Tătar a későbbiekben elmondta, 67 diák végzett az idén képzőművészeti szakon (magyar, valamint román tagozaton), továbbá építészet és dizájn szakon. A kompetenciavizsga gyakorlati része során többek között grafikák, kerámiák, makettek készültek, s a legsikerültebb alkotásokat állították ki. A végzősök vizsgamunkáiból készült kiállításra még mai nap folyamán egészen 19 óráig várják a látogatókat, továbbá pénteken délelőtt – ezt követően ugyanis a tanintézetben elkezdődik a készülődés az érettségire.