Kiállítás Urszinyi Mária alkotásaiból

Kiállítás Urszinyi Mária alkotásaiból
Urszinyi Mária alkotásaiból nyílt kiállítás szerda este a Szacsvay (Cuza Vodă) utca 21. szám alatti kiállítóteremben. A Színkép (Spectrul) címet viselő kiállítás festményeket és grafikát egyaránt tartalmaz.

Az Ars Nobilis szervezésében nyílt meg szaerda este hét órától (a meghirdetett hat óra helyett) az Urszinyi Mária nagyváradi művésznő alkotásait bemutató kiállítás a Szacsvay (Cuza Voda) utcai Empire Galériában. A megjelenteket, illetve a művésznőt David Aron Indig köszöntötte, majd Molnár Judit olyan személyként méltatta az alkotó munkásságát, aki már iskolás kora óta ismeri a művésznőt. Közel ötven éves barátság köti össze kettejüket, aminek bizonylataként a tárlaton kiállított művek egy, talán legrégebbi alkotással gazdagodtak: Molnár Judit a művésznő által mindössze 13 évesen, emlékkönyvbe rajzolt alkotását hozta el a kiállításmegnyitóra, ami már akkor a tehetségről tanúskodott. Molnár Judit egyúttal kiemelte: bár egy művészeti ágazatot meg lehet tanulni, igazi művésznek születni kell.

A kiállítás további részében az alkotások megtekintését a művésznővel készített interjú hangfelvétele színesítette. A „színes” a kiállítás egyik kulcsszava, ugyanis a színhasználat mellett az alkotások felületét is a színesség jellemzi: a hagyományosnak tekinthető papír mellett a művésznő ugyanis festett fára, csomagolópapírra és régi hanglemezre is.

A kiállítás november 13-ig tekinthető meg.

János Piroska