Kiállítás nyílik

Nagyvárad – Vajon milyen lenne, ha egy teljesen új nyelven tudnánk gondolkodni, írni és alkotni, egy ismeretlen nyelven, melynek viszont a belső logikája és különös hangzása lenne?

Constantin Stoian kolozsvári művészt pontosan az a frusztráció ihlette meg, melyet Lengyelországban érzett, amikor rájött, hogy nem képes még csak ráérezni sem a hozzá intézett szavak értelmére. Constantin Stoian provokációként, ugyanakkor kreatívan fogta fel a szituációt: hogyan lehet egy eredeti kifejezési módot találni, mely nyelvi kapcsolatot tud teremteni két, vagy több teljességgel különböző kultúra között? A művész által javasolt megoldás egy teljesen új nyelv, mely egy új gondolkodási rendszeren alapszik, sajátos kifejezési módja van, sőt, a művész képzeletvilágában megfogant történelemmel is „rendelkezik”.

Erről szól a kolozsvári képzőművész LKT Konektivitet címet viselő installációja. A kiállítás megnyitója február 28-án, pénteken 19 órától lesz, a Visual Kontakt Albacului u. 54. sz. alatti galériájában.