Kiállítás, karácsonyra várva

Kiállítás, karácsonyra várva
Bihar megye – Kovács Éva helyi képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás szombaton az érmihályfalvi Múzeumban. Az e héten nyitva tartó tárlat darabjai megvásárolhatóak, az ünnepekre készülődve.

 

 

 

Karácsonyra várva – ezzel a címmel nyílt szombat délben kiállítás az érmihályfalvi Múzeumban Kovács Éva helyi képzőművész alkotásaiból. A megjelenteket Zima Carmen muzeológus köszöntötte, aki mindjárt át is adta a szót Sütő Tímea tanárnőnek, aki az alkotót mutatta be pár szóban, elmondva, hogy a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskola három éves díszítőművészet-szakát végezte el, állandó résztvevője a helyi Marcsó József Képzőművészeti Kör tagjaként az évenkénti érmihályfalvi alkotótáboroknak.

 

Kibontakoztatott tehetség

 

Ezt követően Sütő Tímea a karácsonyról beszélt, az ünnephez tartozó népszokásokról, hagyományokról. Az alkotóra visszatérve mi tesszük hozzá kiegészítésként, hogy ő díszítette a helyi bölcsőde falát rajzfilmfigurákkal és rajzfilm jelenetekkel, illetve a nemrég épült helyi görög katolikus templomba ő festette meg a keresztút stációit. Kovács Éva egy “színfolt” az érmihályfalvi kulturális életben, aki nem csak megérezte magában a tehetséget, de volt benne kitartás azt kibontakoztatni, méltatta az alkotót Kovács Zoltán polgármester.

 

Ünnepi hangulat

 

A tárlaton megtekinthetőek voltak a már említett tanulmányi időszak zárásaként készített, vizsgamunkának számító festett tányérok, mellettük pedig – a tárlat címéhez igazodva – a Mikulás és a karácsony hangulatát visszaadó festett tálak, tányérok, bögrék. Mindezek, például karácsonyi ajándéknak szánva, meg is vásárolhatóak, a kiállítás még ezen a héten várja a látogatókat.

Rencz Csaba