Kiállítás és fotósok együttműködése

Kiállítás és fotósok együttműködése
Bihar megye – Tóth István fotóművész érmihályfalvi kiállítása alkalmat teremtett a helyi fotóklub és az országos szövetsék közötti együttműködési szerződés megkötésére.

Az érmihályfalvi Gyerek és Ifjúsági Központ tetőterében lévő Városi Galériában tartott tárlatnyitón nagy számban ott voltak a Nyíló Akác néptánccsoport tagjai is, hiszen mintegy másfél évvel ezelőtt ők is részesei voltak a fotózásnak, amikor Tóth István, a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub és a Fotóművészek Országos Szövetségének elnöke a Bihari magyar néphagyományok című felvétel–sorozatát készítette. A megjelenteket Geri Judit könyvtáros/házigazda után Biró Károly, a helyi Érmellék 2009 fotóklub vezetője köszöntötte, örömtelinek mondva, hogy az országos szövetség elnökét láthatják vendégül megalakulásuk után csupán pár hónappal, ugyanakkor ösztönzőnek nevezve, hogy az ország „fotó központja” Biharban van.

Huszonkilencedikek

Tóth István először gratulált a hangulatos galériához, majd a tárlat anyagának „megszületéséről” beszélt, megemlítve, hogy az ősz folyamán egy dél–koreai közös kiállításra is eljutnak a képei. Tervei között szerepel, hogy a történelmi Bihar (vár)megye néphagyományait is megörökítse. Tóth István nem csak ígérte a további támogatást az érmihályfalvi fotósoknak, de mindjárt a gyakorlatra is rátértek: országos elnökként Biró Károllyal Románia eddigi 28 aktív fotóklubja után 29.–ként az Aegis Ephebum Egyesület égisze alatt tevékenykedő helyiekkel együttműködési szerződést írtak alá. A két hétig megtekinthető kiállítás megnyitóján közreműködött a Városi Kórus zenekarának három tagja (Veres László Zsolt, Frigy Lajos és Török Sándor).