Kiállítás: Élj egészségesen!

Kiállítás: Élj egészségesen!
Nagyvárad- Péntek délután az egyik váradi kávézóban eredményt hirdettek a Diákokért Egyesület által Élj egészségesen! címmel meghirdetett rajzverseny pályázaton. Senki sem távozott üres kézzel.

A váradi Diákokért Egyesület olyan gyermekrajzokat várt a pályázók- kisiskolások és óvodások- részéről, amelyeknek köze van az egészséges életmódhoz, ezzel is próbálva ösztönözni mindenkit arra, hogy egészségesen kell élni ebben a rohanó világban. Perecz-Simó Annamária, az egyesület elnöke az Erdély Online-nak elmondta, hogy több mint 15 rajzot kaptak, ami szerinte szép teljesítménynek számít vakációs időszakban. Ráadásul nem csupán Váradról, hanem vidékről is, például Érmihályfalváról és Micskéről is küldtek be pályaműveket. A Bihar Megyei Tanács RMDSZ-frakciója támogatásának köszönhetően minden gyermek kapott valamilyen ajándékot- könyvet, tollat, lovasfigurát-, a harmadik helyezettnek pedig egy felszerelt tolltartó, a másodiknak egy iskola táska, az elsőnek pedig egy teljesen felszerelt táska járt. Azért döntöttek a tanszerek mellett, mert közeleg az iskola, és talán sok családban jelentős anyagi megterhelést jelent a taneszközöknek a beszerzése.

Mint kiderült, harmadik helyen végzett Pecseszán Boglárka Piroska, a képzeletbeli dobogó második fokára léphetett Vass Ágota, a nyertes pedig a borsi Nagy Bálint lett. A képeket szeptember 16-ig lehet megtekinteni a Silent kávézóban (Moscovei utca 8. szám).

Ciucur Losonczi Antonius