Kiállítás: Barátság a békéért

Kiállítás: Barátság a békéért
Barátság a békéért címmel került megrendezésre szombaton, szeptember 24-én, egy kisiskolás és óvodás gyermekek rajzaiból válogatott kiállítás a várad-rogériuszi Gyermekváros épületének első emeletén.

A tárlatot Nagyvárad tiszteletbeli polgára, a Bihar Megyei Nőszövetség alapító tagja, Mioriţa Săteanu nyitotta meg. „A béke nem csak a háború megállítását jelenti. Jelenti az önök és gyermekeik közötti nézeteltérések megállítását, a tanítók és a diákok közötti nézeteltérések megállítását és az utcán vagy bármilyen más helyen lévő emberek közötti nézeteltérések megállítását. Szeretetet, megértést és kölcsönös tiszteletet jelent. Mi vagyunk ennek a békének az őrzői”, mondta megnyitó beszédében.

14 tanintézet diákjainak rajzai közül kerültek a legjobbak kiállításra. Ezen intézmények az Emanuel óvoda, a 11-es iskola magyar tagozatos Freinet 1-4 osztályos tanulói, a Iosif Vulcán Főgimnázium, a 16-os óvoda, a cigányfalvi 2-es számú iskola, a tatarosi 1-es számú iskola, a szalárdi Szalárdi János általános iskola, a mezőtelegdi 1-es számú iskola, illetve 1-es számú inkluzív oktatású központ, a Bihorul sportiskola, a Friedrich Schiller német nyelvű líceum, az 52-es óvoda, az ASCO nappali felügyeleti központ diákjai és a 45-ös óvoda.

A megnyitón a 11-es iskola magyar tagozatos, első osztályos, Freinet alternatívával tanuló kisdiákjai is részt vettek, szüleik, nagyszüleik és tanítónénijük, Cuibuş Mónika, kíséretében. Ez mindnyájuk számára nagy élmény volt, hisz ez az első nyilvános esemény, amelyen az ő rajzaik is kiállításra kerültek. A jelenlévők tapssal köszöntötték munkáikat és biztatták őket. A kiállítás október 1-ig tekinthető meg a Gyermekváros épületének első emeletén.

Geambaşu Izabella